Европейски ден на спорта в училище

В ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ се проведе Европейския ден на спорта в училище с  послание „Спорт без отпадъци – чисти събития“. Акцентът е да се  възпитава отговорно поведение у подрастващите към околната среда. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа. Организира се от Сдружение „BG Бъди активен“ и е част от националната кампания NowWeMOVE, които са официално подкрепени от МОН и ММС.

Тази година  специален гост на празника в  училище беше Владимир Далаклиев  -таекуондист  – професионален спортист, първият медалист за България от световни първенства при мъжете, Европейски шампион,  многократен медалист от Европейски първенства,  треньор и известно лице, свързано със спортната дейност,  добър пример за  вдъхновение на  подрастващите към спорт. Спортисти от клуб  Sung rhee Ботевград направиха демонстрация.

Важна част в Европейският ден на спорта беше  Екокод Отпадъчко,  с  който нашето училище спечели  златна награда  в конкурса „ Влез в зеления кръг. Бъдещето е в нашите ръце“. Той беше тук , за да ни напомня за своята мисия. За тази цел  проведохме  щафетни игри с представители от 5 клас, които  показаха бързина, съобразителност, мисъл и знания за разделно събиране на отпадъци. С учениците от 6 и 7 клас проведохме състезания по баскетбол и футбол „ Точен шут“. Учениците от начален етап участваха активно с щафетни игри.

Денят беше изпълнен с много емоции, настроение и усмивки!