Иновации в действие в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ Ботевград

В рамките на два дни, 12 и 13 април, в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ – Ботевград се реализираха дейности по Националната програма „Иновации в действие“, с партньори ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“ – гр. Самоков, ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Момин проход и ОУ „Отец Паисий“ – с. Петърч.

Официалната церемония по откриване на дейностите по проекта се състоя на 12.04.2022г., в сградата на Начален етап на ОУ „Никола Й. Вапцаров“. Тя започна с кратка музикална програма и приветствие от директора г-жа Петя Кочкова. Гости на събитието бяха г-жа Росица Иванова- Началник на Рeгионалното управление по образованието – София област, г-жа Илонка Ценкова- Старши експерт по Природни науки в РУО и директорите на училищата-партньори по проекта. Специален поздрав към ученици и учители отправи г-жа Росица Иванова. В своето слово тя изтъкна значимостта на подобен вид инициативи на началното и средното образование.

В реализирането на дейностите по Националната програма „Иновации в действие“ в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ Ботевград се прилагат дигиталните техники на електронни дисплеи, използват се персонални лаптопи с пишещи устройства и визуализатор.

По време на представителните изяви в училището бяха демонстрирани интегрирани уроци по математика в класовете:

III „в“ клас с класен ръководител  г-жа Тошка Йончева

III „д“ клас с класен ръководител г-жа Румелия Янкова

VII „а“ клас с класен ръководител г-жа Бисерка Петкова

VII „б“ с преподавател г-жа Силвия Йорданова, съвместно с преподавателите по предметите г-жа Татяна Цонкова , г-жа Людмила Лазарова и г-жа Георги Петров.

Интегрираните уроци се проведоха: в Начален етап по предметите човекът и природата, история и цивилизации и български език и литература; в Прогимназиален етап – история и цивилизации, природни науки и музика. В уроците се включиха разнообразни творчески подходи, учебни продукти, създадени от ученици, използващи приложенията Jamboard, GeoGebra, Quizizz, лабиринти, интерактивни игри, с прилагане на мозъчна атака, екипна работа и др.