Spelling Bee 2024

Състезанието Spelling Bee JUNIOR 2024 се проведе в ОУ „Никола Йонков Вапцаров“

В ОУ „Никола Йонков Вапцаров“, гр. Ботевград се проведе училищният кръг на четиринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Йоан Пенков от IV г клас е училищният шампион в състезанието. Той спечели в оспорваната надпревара и победи Никол Младенова от IV в клас, която остана на второ място. И двамата ученици ще продължат участието си в регионалните квалификации на състезанието Spelling Bee JUNIOR, които ще се проведат в периода 14-17 март, 2024 г.
Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България“,  Посолството на САЩ и Министерство на образованието и науката.

Победителят Йоан Пенков от IV г  клас получи златен медал и грамота.
Ученичката Никол Младенова от IV в клас получи бронзов медал и грамота.
В състезанието участваха 23 ученици от четвърти клас, които се подготвиха с голямо старание по предварително подготвен списък от 250 думи, подкрепяни от учителя си по английски език г- жа Изабела Кирилова. Всички участници получиха заслужени награди и грамоти.

Организатор на състезанието беше г-жа Изабела Кирилова, учител по английски език в начален етап. Членове на комисията, които следяха за спазването на правилата бяха Цветелина Тоновска – учител по английски език в начален етап и г-жа Христина Димитрова класен ръководител на IV г клас. Всички ученици се справиха страхотно и за пореден път показаха колко са старателни и ученолюбиви.

 

Spelling Bee 2024 – състезание по английски език за V, VI, VII клас се проведе в ОУ “Никола Йонков Вапцаров”. В него взеха участие 14 ученици от прогимназиален етап.

Златен медал завоюва Александър Кендеров от 6 в клас, а сребърния медал отиде при  Никол Попова, ученичка от 7 а клас.

Учениците представиха достойно училището.
Членовете на комисията бяха преподавателите по английски език – Йоанна Методиева и Карина Василева, с почетен гост г-жа Наталия Метиева.

Огромна благодарност на всички участници за положения труд!